Τεχνητά μέλη κάτω άκρων

Φτάσε πέρα από τα όρια σου

Μια νέα αρχή… από ένα επώδυνο παρελθόν

Το ταξίδι κάθε ατόμου, από τον ακρωτηριασμό προς την εύρεση ενός νέου τεχνητού μέλους, είναι μοναδικό. Στην Ortholife, είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε μέσα από κάθε φάση της διαδικασίας, κάνοντας σίγουρο πως ο δρόμος προς την επαναφορά της κινητικότητας σας θα είναι ομαλός. Η ομάδα αναγνωρισμένων ειδικών μας θα κάνει τα πάντα για να σας παρέχει μια εμπειρία χωρίς άγχος, στην κλινική μας.

Κατηγορίες


Αποκατάσταση πριν από τα πρόσθετα μέλη

Για να βεβαιωθούμε ότι  η εμπειρία σας για την απόκτηση πρόσθετων μελών με την Ortholife θα είναι θετική, η σωστή αποκατάσταση σας πριν την απόκτηση τους είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρώτο βήμα στη διαδικασία.

Οι λεπτομέρειες παρακάτω θα σας καθοδηγήσουν μέσα από ένα δομημένο πρόγραμμα πριν την επίσκεψη σας στην Ortholife. Συνεργαζόμαστε επίσης με αρκετούς ειδικούς στην επικράτεια, οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν με τη διαδικασία αποκατάστασης  χωρίς πρόσθετα μέλη.

Η αποκατάσταση και η φυσιοθεραπεία είναι  βήματα ζωτικής σημασίας, αμέσως μετά από την χειρουργική επέμβαση ακρωτηριασμού, για την αποφυγή επιπλοκών όπως η κατάθλιψη, η συστολή των αρθρώσεων και οι παθολογικές ουλές. Στις μετεγχειρητικές επιπλοκές μπορούν να συμπεριληφθούν καρδιαγγειακά προβλήματα, πόνος στα υπολειπόμενα άκρα και ο πόνος μέλους – φάντασμα, δηλαδή του μέλους που έχει ακρωτηριασθεί, οιδήματα, η συστολή μυών και η διάσπαση χειρουργικού τραύματος.

Η συνεργασία των φυσιοθεραπευτών με τους ασθενείς τους είναι μακροπρόθεσμη. Το μέσο χρονικό περιθώριο μέχρι να έχετε το πρόσθετο μέλος σας είναι έξι με οκτώ εβδομάδες μετά το χειρουργείο, αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μετά από τη δοκιμή του πρώτου πρόσθετου μέλους θα χρειαστεί περαιτέρω φυσιοθεραπεία στο σπίτι ή σε κλινική αποκατάστασης.

Το ιδανικό κολόβωμα και η ιδανική θήκη

Το ιδανικό κολόβωμα είναι αυτό που έχει θεραπευτεί καλώς, έχει καλή αγγειακή τροφοδοσία, απαλές και εύκαμπτες ουλές, προκαλεί ελάχιστο πόνο, έχει ελάχιστο οίδημα, έχει αρκετό μήκος για βιομηχανική μόχλευση, αλλά όχι υπερβολικό, τόσο δηλαδή που θα περιορίζει τις επιλογές στα προσθετικά εξαρτήματα, και μεγάλες επιφάνειες για τη βέλτιστη διανομή της πίεσης.

 

Ο χειρουργός φτιάχνει πλάνο για το ιδανικό κολόβωμα πριν από το χειρουργείο και η ομάδα αποκατάστασης και φυσιοθεραπείας παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του κολοβώματος, με τη χρήση των σωστών επιδέσμων με τον σωστό τρόπο, και με τη χρήση ειδικών καλτσών συμπίεσης για την συρρίκνωση του κολοβώματος.

Ένα προσωρινό πρόσθετο μέλος αποτελείται από την δοκιμαστική θήκη για το κολόβωμα, κάποια ανάρτηση, γόνατο (για τους ακρωτηριασμένους πάνω από το γόνατο), τον πυλώνα και το πόδι. Αυτό επιτρέπει στον προσθετικό ιατρό να προσαρμόζει τη θήκη ή να τροποποιεί την ευθυγράμμιση με το που αρχίσετε το περπάτημα.

Ένα μόνιμο πρόσθετο μέλος αποτελείται από μια πολύ πιο γερή θήκη, και μια πιο ανθεκτική έκδοση της δοκιμαστικής θήκης που δημιουργήθηκε κατά την διαδικασία δοκιμών. Αυτό φτιάχνεται συνήθως μετά το τέλος της φυσιοθεραπείας. Κατασκευάζεται από γερά και εύκαμπτα υλικά όπως το ανθρακόνημα, το νάιλον και η ρητίνη.

Ψηφιακή διαδικασία κατασκευής
για περισσότερη ακρίβεια

Ένα σύστημα τρισδιάστατων μετρήσεων τεχνολογίας αιχμής κατασκευάζει μια θήκη που ταιριάζει τέλεια και δεν επιτρέπει το γλίστρημα. Αυτή η μέθοδος εξοικονομεί χρόνο και η θήκη είναι άνετη σαν δεύτερο δέρμα, για να σας ενισχύσει στις δραστηριότητες σας και να σταθείτε ξανά στα πόδια σας.

Ασφαλής εφαρμογή, με ακρίβεια

Μια θήκη που σας κάνει να νιώθετε ασφαλείς είναι ζωτικής σημασίας κατά τη δημιουργία ενός καλού πρόσθετου μέλους. Αυτό επιτυγχάνεται με βάση πολλούς παράγοντες στη διαδικασία κατασκευής. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχετε το τέλειο σχεδιασμό της θήκης, μέσα από το ψηφιακό σύστημα μέτρησης και κατασκευής.

Η Ortholife χρησιμοποιεί επίσης καινοτόμα εξαρτήματα που επιτρέπουν τον άμεσο έλεγχο της θήκης, κάνοντας βέβαιο πως το πρόσθετο μέλος σας θα ταιριάζει τέλεια, θα είναι άνετο και θα έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, όλα αυτά ενώ παράλληλα είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί και να ρυθμιστεί. Η χρήση των σωστών επενδύσεων και η τεχνογνωσία πάνω στην εφαρμογή των διαφορετικών συστημάτων ανάρτησης, μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε το τέλειο σύστημα πρόσθετου μέλους.

Θήκη ειδικής κατασκευής από Σιλικόνη

Οι θήκες ειδικής κατασκευής από Σιλικόνη κατασκευάζονται σύμφωνα με τις μετρήσεις του ασθενούς, και λειτουργούν σαν ένα προστατευτικό κάλυμμα από αναπαυτικό υλικό για το υπολειπόμενο άκρο. Βοηθάει στην μείωση των δυνάμεων διάτμησης και αιχμής που μπορεί να εφαρμόζονται στο πόδι.

Ανάλογα με το σύστημα ανάρτησης, προσαρμόζονται και ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά που βεβαιώνουν ότι το μέλος θα ταιριάζει καλά και θα είναι άνετο, θα προστατεύει το δέρμα του κολοβώματος και θα διατηρεί το υπολειπόμενο μέλος υγιές, θα μειώνει τα οιδήματα και την τριβή μεταξύ του δέρματος και της θήκης. Η θήκη σιλικόνης ανακουφίζει από την πίεση και παρέχει καλύτερη εφαρμογή του άκρου στην θήκη του μέλους. Είναι ανθεκτική και καθαρίζεται εύκολα.