/

Παθητικό Ασύμμετρο Κάθισμα

Τα παιδιά και τα νεαρά άτομα που υποφέρουν από εγκεφαλική παράλυση, κάκωση εγκεφάλου, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυϊκή ατροφία της σπονδυλικής στήλης, μυϊκή δυστροφία, δισχιδή ράχη και άλλες διαταραχές, χρειάζονται ένα ειδικά διαμορφωμένο σύστημα αναπηρικού αμαξιδίου. Ένα ασύμμετρο σύστημα αμαξιδίου υποδεικνύεται σε αυτούς που δεν μπορούν να το κινήσουν μόνοι τους, ή  με δυσμορφίες της σωματικής στάσης όπως πυελική λοξότητα, σκολίωση ανισοσκελία, ή ακόμα και κάποια άλλη σοβαρή δυσμορφία στη σωματική στάση.

Οι ειδικοί στα αναπηρικά καθίσματα της Ortholife θα εξετάσουν την κατάσταση και τις απαιτήσεις της και θα σχεδιάσουν το ειδικό κάθισμα – όρθωση για την αντιμετώπιση της.

Χαρακτηριστικά

– Πλαίσιο καθίσματος από αλουμίνιο.

– Μέτρηση κενού, ψηφιακή τρισδιάστατη σάρωση και σχεδιασμός στο C.A.D.

– Εξατομικευμένο πλάτος καθίσματος από 20cm μέχρι 50cm.

– Υψηλής ποιότητας υλικά συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών καλυμμάτων.

– Επεκτάσιμο με σύστημα υποποδίου

– Διαφορετική βάση κίνησης για χρήση σε εσωτερικό και σε εξωτερικό χώρο.

– Ρυθμιζόμενο ύψος καθίσματος με ελατήριο αερίου: χωράει και στα παιδικά τραπέζια

– Ελατήριο πίεσης αερίου με μηχανισμό Kantelbar, λειτουργεί από τους -5 ° έως τους 35 °

  • Λαβή ώθησης για καλύτερη μεταφορά (προαιρετική)

Στόχος της θεραπείας

– Σταθεροποίηση του πύελού, ενεργοποίηση των μυών της πλάτης για να γίνει δυνατή η όρθωση του κορμού

– Πρόληψη σοβαρών δομικών, μυϊκών και σκελετικών αλλαγών

– Αντιμετώπιση κινητικών δυσκολιών κεφαλής, στόματος, χεριών, αισθητηριακών ελλείψεων και προβλημάτων στο συντονισμό

– Αντιμετώπιση εμφανών ασύμμετρων συστολών, τραχηλικών παραμορφώσεων, εξαρθρώσεων του ισχίου

– Θεραπεία/Πρόληψη έλκων πίεσης

– Βελτίωση της πνευμονικής δυσλειτουργίας και των δυσλειτουργιών των εσωτερικών οργάνων

Μετρήσεις και αξιολογήσεις

Μια λεπτομερής αρχική αξιολόγηση μαζί με τον εργοθεραπευτή/φυσιοθεραπευτή, μέχρι να εξεταστεί η τρέχουσα μυοσκελετική κατάσταση του ασθενούς, θα χρειαστεί περισσότερο από μία ώρα.

 Οι στόχοι της θεραπείας και οι κοινωνικές ανάγκες του ασθενούς θα ληφθούν υπόψιν κατά τον σχεδιασμό της όρθωσης-καθίσματος από τον ειδικό αναπηρικών καθισμάτων της Ortholife. Η εξελιγμένη τεχνολογία μετρήσεων που διαθέτουμε μας επιτρέπει να λάβουμε τις ακριβείς φυσικές παραμέτρους που θα μετατραπούν αργότερα στο πιο άνετο ορθωτικό κάθισμα.

Επιλέξτε το κατάλληλο πλαίσιο

Οι κινητικές απαιτήσεις του κάθε ασθενούς διαφέρουν και εκτείνονται από την απλή μετακίνηση σε εσωτερικό χώρο μέχρι την πλήρως ελεύθερη μετακίνηση σε εξωτερικό χώρο.

Η επιλογή του σωστού πλαισίου γίνεται από τους θεραπευτές του ασθενούς, τους γονείς του και τον ειδικό στα ορθωτικά καθίσματα. Η απαιτήσεις του χρήστη ως προς την κινητικότητα και η ικανότητα του στην αυτόνομη μετακίνηση του καθίσματος παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του κατάλληλου πλαισίου. Η Ortholife συνεργάζεται με προμηθευτές από όλο τον κόσμο για να σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά επιλογών.

Φτιάχνεται στην Ελλάδα,
με Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Ortholife κατασκευάζει μια σειρά ορθωτικών αναπηρικών καθισμάτων – με τις πιο εξελιγμένες υπηρεσίες με ένα μοντέλο παραγωγής σχεδιασμένο για ροή παραγωγής που υποστηρίζεται από σύστημα υπολογιστικού νέφους, ρομποτικούς βραχίονες κατασκευής, ψηφιακές τεχνολογίες ανταλλαγής δεδομένων, τρισδιάστατη εκτύπωση και πολλά άλλα με εμπειρία άνω των 15 ετών στην Ελλάδα.