Τμήμα Ορθωτικών ποδιού/ Εσωτερικού πέλματος

Στο Τμήμα Ορθωτικών ποδιού/ εσωτερικού πέλματος της Ortholife, παρέχουμε μια σειρά επιλογών ορθωτικών ποδιού σχεδιασμένων με προσοχή στο επίπεδο των δραστηριοτήτων του πελάτη.

Οι εσωτερικές σόλες και οι ορθώσεις πέλματος τοποθετούνται μέσα στα παπούτσια για να ελέγξουν ή να διορθώσουν αφύσικες θέσεις και κινήσεις των κάτω άκρων. Είναι γνωστά ως ορθωτικά, ορθωτικές εσωτερικές σόλες, λειτουργικές ορθώσεις πέλματος και ορθωτικές ενθέσεις.

Οι ορθώσεις πέλματος αποτελούν λύση για πολλές παθήσεις του ποδιού και του αστραγάλου. Η πιο συχνή πάθηση που μπορεί να θεραπευθεί με ορθώσεις πέλματος είναι ο υπέρ-πρηνισμός ή πλατυποδία. Ορθώσεις πέλματος χρησιμοποιούνται επίσης για την πελματιαία απονευρωσίτιδα (Plantar Fasciitis), τον πόνο στην πτέρνα, την μεταταρσαλγία, τον πόνο στην κνήμη, την πεσμένη καμάρα, το κότσι, την τενοντίτιδα του αχίλλειου τένοντα και για άλλες παθήσεις.

Οι ορθώσεις πέλματος αποτρέπουν τις υπερβολικές κινήσεις εξαιτίας της ταχύτητας κατά την άσκηση. Για παράδειγμα ο πρηνισμός στη λάθος στιγμή του κύκλου βαδίσματος ή ο πρηνισμός που συμβαίνει υπερβολικά γρήγορα θα προκαλέσει υπερβολική χρήση του ποδιού, κατά συνέπεια πόνο του ποδιού ή ακόμα και τον τραυματισμό του. Και οι δύο περιπτώσεις πρηνισμού μπορούν να ελεγχθούν με την χρήση ορθωτικών πέλματος.

Ο στόχος της χρήσης των ορθωτικών ποδιού είναι να ανακουφίσει το πόδι από την πίεση και να βοηθήσει στη μείωση του πόνου στο πόδι. Αυτό επιτυγχάνεται με την υποστήριξη των ανατομικών καμάρων του ποδιού.

Είναι πιο αποτελεσματικές όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με εφαρμοστά υποστηρικτικά υποδήματα. Ακόμα και τα πιο αποδοτικά ορθωτικά μέσα για το πόδι θα υπολειτουργούν αν τοποθετηθούν μέσα σε χαλασμένα παπούτσια ή απλά σανδάλια.

Εκτύπωση πέλματος με τη χρήση 3D εκτυπωτή

Σχεδιάστε την Όρθωση σας

Μια ειδικά κατασκευασμένη όρθωση ξεκινάει από τη λεπτομερή εξέταση των ποδιών. Ύστερα από εκτενή εξέταση, ο ορθωτικός μας αρχίζει τον σχεδιασμό της σύμφωνα με τις ιατρικές ενδείξεις, την ηλικία σας, το επίπεδο δραστηριότητάς σας, το είδος παπουτσιών σας, το σωματικό σας βάρος και άλλα. Είναι εξίσου σημαντικό να σας εξυπηρετήσει ένας έμπειρος κλινικός ιατρός, ώστε να λάβετε τη σωστή όρθωση η οποία να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας.

Είναι επίσης σημαντικό να γίνονται ορισμένες συναντήσεις μαζί μας, για τις απαραίτητες διορθώσεις πριν την τελευταία δοκιμή και παράδοση της όρθωσης.

Yπερσφύριος όρθωση (Supra-Malleolar Orthosis – SMO)

Μια υπερσφύριος όρθωση, γνωστή ως SMO, υποστηρίζει το πόδι ακριβώς πάνω από το σφυρό. Οι SMO θεωρούνται πιο κοντές από τις κνημοποδικές ορθώσεις (AFO). Οι SMO συνταγογραφούνται συνήθως σε ασθενείς που έχουν μαλακά, εύκαμπτα και επίπεδα πέλματα. Συνήθως τις φορούν παιδιά. Είναι σχεδιασμένες για να διατηρούν όρθια ή σε φυσική θέση την πτέρνα ενώ υποστηρίζουν τις τρείς καμάρες του ποδιού. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της ισορροπίας κατά την ορθοστασία και το περπάτημα.

Πως λειτουργεί

Με τη χρήση ιδιαίτερα λεπτών, εύκαμπτων θερμοπλαστικών ή έναν εξαιρετικό συνδυασμό γυαλιού και ανθρακονήματος και με το μοναδικό σχεδιασμό της, η SMO συμπιέζει τους μαλακούς ιστούς του ποδιού. Σταθεροποιεί τα πόδια του παιδιού ενώ επιτρέπει την φυσιολογική τους ανάπτυξη.

Η πίεση που ασκείται στο πόδι και στους συνδέσμους του ποδιού διαμορφώνει το πόδι ώστε να πάρει τη σωστή θέση πριν την ανάπτυξη του ώριμου οστού. Η ειδική κατασκευή της όρθωσης επιτρέπει τις φυσικές κινήσεις στο πόδι που είναι αναγκαίες για την οργανική ανάπτυξη των μυών και των οστών.

Τύποι SMO

Το τμήμα ορθωτικών πέλματος της Ortholife προσφέρει ποικιλία σχεδίων, ανάλογα με τις λειτουργικές απαιτήσεις της περίστασης. Το σχέδιο και τα υλικά επιλέγονται από τους ειδικούς μας, αποκλειστικά με βάση το αναμενόμενο αποτέλεσμα της θεραπείας. Η Ortholife έχει επίσης αναπτύξει SMO τρισδιάστατης εκτύπωσης με ιδιαίτερες λειτουργικές ιδιότητες και εξαιρετικές επιλογές ως προς την αισθητική της όρθωσης.